Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

Naručivanjem za kupnju odabranih proizvoda na našim stranicama prihvaćate opće uvjete sudjelovanja i kupnje.

Uvjeti kupnje na www.pikant.si

Uvjeti kupnje na http://pikant.si Kupac potvrđuje da je upoznat s cjelokupnim tekstom Općih uvjeta korištenja i korištenja online trgovine na http://pikant.si (u daljnjem tekstu: Uvjeti) i slaže se s njima.

Internetsku prodaju na adresi http://pikant.si obavlja tvrtka Direkt2invest d.o.o., upisana u sudski registar u Okružnom sudu u Krškom i registarski broj 3649130000. Društvo je odgovorno za plaćanje PDV-a (PDV ID: SI34332464).

Online trgovina http://pikant.si omogućuje vam online kupnju proizvoda za piknik i preradu mesa. Online trgovina je besplatno dostupna na internetu. Naši online proizvodi prikazuju naše proizvode, detaljne informacije i cijene proizvoda (redovite cijene i online cijene). Uvjeti kupnje utvrđuju se sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.

Dostupnost informacija (sažetak zakonodavstva)

Ponuditelj se obvezuje da će kupcu uvijek pružiti sljedeće informacije:

a) identitet tvrtke (naziv i sjedište, matični broj);
b) kontaktne informacije koje omogućuju korisniku brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),
c) bitne karakteristike proizvoda ili usluga (uključujući usluge nakon prodaje i jamstva),
d) dostupnost članaka (svaki proizvod ili usluga ponuđena na web-lokaciji treba biti dostupna u razumnom roku),
e) uvjete isporuke članaka ili usluga (način, mjesto i rok isporuke),
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno utvrđene i moraju biti prikazane, bez obzira na to da li već sadrže poreze i troškove prijevoza,
g) način plaćanja i isporuke,
h) vrijeme važenja ponude,
i) vremenski rok u kojem je još uvijek moguće povući se iz ugovora i uvjete za povlačenje; štoviše, ako i u kojoj mjeri, ako i u kojoj mjeri kupac vraća predmet,
j) objašnjenje postupka za pritužbe, uključujući sve podatke za kontakt osobe za kontakt ili službe za korisnike.

naručivanje

Nakon pregleda vaših ponuda s željenim proizvodima, odaberite opciju “dodaj u košaricu”. Odabrani proizvodi prikupljaju se u košarici koju možete provjeriti u bilo kojem trenutku i urediti proizvode u njoj (mijenjati količine proizvoda i / ili ih ukloniti s popisa). Kada završite s kupnjom, odaberite opciju “košarica” ​​u kojoj uređujete proizvode. Klikom na gumb “Nastavi” dovršit ćete cijelu kupnju u nekoliko koraka.

Uvjet za kupnju u online trgovini http://pikant.si je registracija korisnika. Korisnik se mora registrirati pri prvoj kupnji (unosom u bazu podataka korisnika http: //pikant.si- za potpuni piknik i stjecanjem korisničkog imena i lozinke). Prilikom svake sljedeće kupnje, korisnik se mora prijaviti u trgovinu gdje može mijenjati i ažurirati svoje podatke (naslov, pristupna lozinka, pregled prošlih narudžbi, itd.).

Kupac dobiva ugovor o kupnji putem e-maila na svoju adresu. Istodobno, kupac s njegovim korisničkim imenom i lozinkom na internetskoj stranici www.pikant.si može pregledati sve svoje kupljene kupnje i zaključene ugovore.

Povrat proizvoda, reklamacija i jamstvo

Pritužbe, jamstveni zahtjevi i druge vrste povrata se smatraju opisanim na sljedećem linku -Reklamacije.

Cijene

U online trgovini objavljuju se i redovne cijene (cijene koje se koriste u redovnoj prodaji u trgovinama i drugim fizičkim prodajnim mjestima) i online cijene. Online cijene mogu biti niže od uobičajenih cijena. Cijene online kupovine su uzete u obzir. Sve objavljene online cijene u svim vrstama ponuda neopozive su i vrijede samo za kupnju putem internetske trgovine http://pikant.si.

Valjanost cijena za odabrane artikle vrijedi na dan kupnje, odnosno na dan završetka i dostave narudžbe putem internetske trgovine http://pikant.si. Sve cijene proizvoda na http://pikant.si prikazane su u EUR-ima i uključuju PDV, što je jasno naznačeno na konačnom obračunu.

Cijene su informativne i mogu se mijenjati bez prethodne najave. Ponuda i cijene vrijede do povlačenja ili otkazivanja. Valjanost cijene proizvoda vrijedi u trenutku kupnje.

Plaćanje i preuzimanje

Sljedeći načini plaćanja dostupni su na http://pikant.si:
sažeti – u gotovini – poštar je dužan platiti iznos naveden na nalogu (posljednji korak), koji već uključuje poštansku naknadu od 1,05 € (VPLPG). Ne morate platiti dodatne troškove dostave poštaru ili drugom isporučitelju naručenih artikala iz online trgovine http://hagolights.com!
robu ćemo vam poslati odmah nakon primitka narudžbe (roba će biti poslana čim primite uplatu), a fakturu može izdati pravna ili fizička osoba. Javne ustanove moraju poslati narudžbenicu i imati pravo na isplatu u zakonskom roku.
PayPal (biti ćete preusmjereni na PayPal stranicu kako biste izvršili uplatu). Provizija za plaćanje s PayPal sustavom iznosi 1,00 €.
Naručivanjem u online trgovini http://pikant.si dužni ste platiti kupovnu cijenu prilikom odabira iznosa plaćanja po isporuci prilikom preuzimanja vaše robe. Prilikom prihvaćanja pošiljke obavezno potpišite sve popratne dokumente (otpremnicu, …).
Prije nego što ih nabavite, obvezni ste pregledati robu vizualno i brojčano i zabilježiti sve vidljive štete na ambalaži ili robi.
biti

Troškovi dostave

Dostava je besplatna za sve narudžbe.
Troškovi dostave naplaćuju se u trenutku kupnje u online trgovini http://pikant.si. Nećete morati platiti dodatne troškove slanja poštom ili drugom pretplatniku naručenih artikala iz internetske trgovine www.pikant.si. Naručitelj dobiva robu dostavljenu na adresu u skladu s pravilima poštanskih poduzeća.
U slučaju preplaćenog iznosa, poštar mora platiti iznos naveden u nalogu (posljednji korak), koji već uključuje poštansku naknadu od 1,05 € (VPLPG) nakon preuzimanja. Ne morate platiti dodatne troškove dostave poštaru ili drugom isporučitelju naručenih artikala iz online trgovine http://hagolights.com!

Vrijeme isporuke

Tvrtka Direkt2invest d.o.o. roba će vam biti dostavljena najkasnije 3 radna dana nakon primitka narudžbe, po primitku uplate u slučaju predočenja procjene.
Ako naručena roba trenutno nije na zalihi, obavijestit ćemo Vas putem e-maila ili telefona.

Korištenje online trgovine Tvrtka Direkt2invest d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za moguće posljedice korištenja informacija u internetskoj trgovini. Tvrtka Direkt2invest d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti sadržaj internetske trgovine bez prethodne najave i neće biti odgovoran za moguće posljedice tih promjena.

Tvrtka Direkt2invest d.o.o. radit će u najvećoj mogućoj mjeri za ažuran, besprijekoran rad i točnost informacija navedenih u online trgovini http://pikant.si. Ako kupac vidi bilo kakav nedostatak, neuspjeh ili neuspjeh, trebao bi ga odmah obavijestiti jednom od kontakata.
Sadržaj u online trgovini zaštićen je autorskim pravima. Svako drugo korištenje, kopiranje, objavljivanje i distribucija internetskih sadržaja ili njihovih pojedinačnih dijelova je bez dopuštenja Direkt2invest d.o.o. zabranjeno.

Koristite internetsku trgovinu

Tvrtka Direkt2invest d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za moguće posljedice korištenja informacija u internetskoj trgovini. Tvrtka Direkt2invest d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti sadržaj internetske trgovine bez prethodne najave i neće biti odgovoran za moguće posljedice tih promjena.

Tvrtka Direkt2invest d.o.o. radit će u najvećoj mogućoj mjeri za ažuran, besprijekoran rad i točnost informacija navedenih u internetskoj trgovini www.pikant.si. Ako kupac vidi bilo kakav nedostatak, neuspjeh ili neuspjeh, trebao bi ga odmah obavijestiti jednom od kontakata.

Sadržaj u online trgovini zaštićen je autorskim pravima. Svako drugo korištenje, kopiranje, objavljivanje i distribucija internetskih sadržaja ili njihovih pojedinačnih dijelova je bez dopuštenja Direkt2invest d.o.o. zabranjeno.

Zaštita osobnih podataka

Prilikom prvog posjeta internetskoj trgovini http://pikant.si na vašem je računalu pohranjen “kolačić”, koji možete sami ukloniti ili spriječiti spremanje postavki s odgovarajućim postavkama. Kolačići su datoteke dizajnirane za bolju komunikaciju s web-lokacijom i korist od optimiziranja rada web-mjesta i pripreme učinkovitih usluga na web-lokaciji. Kroz te datoteke ne možemo dobiti vaše osobne podatke ili informacije koje se nalaze na vašem računalu, osim onih koje su javno dostupne (vrsta preglednika, vrsta operacijskog sustava itd.).

Preduvjet za kupnju u internetskoj trgovini http://pikant.si je registracija korisnika. Registrirani korisnici prosljeđuju potrebne osobne podatke u procesu registracije. Svaki registrirani korisnik dobiva svoje korisničko ime i lozinku koja je tajna. Korisnik je dužan voditi svoje korisničko ime i lozinku isključivo sam ili ovlaštenom osobom. Svaki korisnik je isključivo odgovoran za sadržaj koji piše na http://pikant.si.

Informacije koje korisnik dobije prilikom registracije na web-mjestu ili na drugi način putem e-pošte, telefona, faksa itd. oni su povjerljivi i tretirani u skladu s važećim slovenskim zakonodavstvom. Registrirani korisnik daje pristanak prilikom registracije, tako da tvrtka Direkt2invest d.o.o. obraditi osobne podatke koje mu je dao. Upravitelj zbirke može obrađivati ​​prikupljene osobne podatke u svrhu uzorkovanja, anketiranja i obrade statističkih podataka, radi utvrđivanja korištenja usluga, prilagođavanja ponude i segmentacije, za istraživanje tržišta, informiranje o ponudi, novosti, događaje i koristi te za slanje drugih reklamnih materijala. Korisnik u informativne svrhe dopušta korištenje različitih komunikacijskih kanala, kao što su telefon, SMS, e-pošta itd.
Direkt2invest d.o.o. je u mogućnosti obraditi navedene podatke za vrijeme do trenutka kada podaci više ne služe svojoj svrsi i obvezuje se da podatke neće proslijediti trećim osobama, osim ako je to obvezno u skladu s važećim propisima. U vrijeme upravljanja osobnim podacima, pojedinac ima mogućnost pregledati, kopirati, kopirati, ažurirati, ispraviti, blokirati i brisati osobne podatke u bazi podataka, u skladu s važećim zakonom.

Upoznavanje s odgovornošću tvrtke za stvarne pogreške

Tvrtka Direkt2invest d.o.o. snosi odgovornost za stvarne nedostatke u robi koja se pojavi u roku od dvije godine od primitka robe, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača (ZvPot).

Promjena općih uvjeta poslovanja

Direkt2invest d.o.o.si zadržava pravo izmjene općih uvjeta poslovanja bez prethodne najave u bilo kojem trenutku. Izmijenjena pravila stupaju na snagu i dalje se koriste od objave na internetskoj stranici. Registrirani korisnici bit će obaviješteni o promjenama putem e-pošte.

Usporite

Eventualne sporove koji proizlaze iz korištenja internetske trgovine http://pikant.si između kupca i Direkt2invest d.o.o. stranke će sudski postupiti. Ako to nije moguće, nadležan je Okružni sud u Krškom.

Vansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Tvrtka Direkt2invest d.o.o. sukladno zakonskim normama, ne priznaje nijednog izvođača izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova koji je nadležan za rješavanje potrošačkog spora koji bi potrošač mogao pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Tvrtka Direkt2invest d.o.o. kao davatelj robe koja se bavi online trgovinom na području Republike Slovenije objavljuje na svojoj internetskoj stranici elektroničku vezu na Internetsku potrošačku platformu za rješavanje sporova na Internetu (SRPS). Platforma je dostupna potrošačima putem elektroničke veze http://ec.europa.eu/odr.

Navedeni propis proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o online rješavanju sporova za potrošačke sporove i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktiva 2009/22 / EZ.

Pravo na povlačenje od potrošača

Potrošač (koji se navodi isključivo za fizičke osobe koje kupuju predmet u svrhe izvan njegove profitabilne djelatnosti) ima pravo priopćiti prodavatelju u roku od 14 dana od primitka članaka da raskida ugovor bez navođenja razloga za svoju odluku. Rok počinje računati jedan dan nakon datuma preuzimanja predmeta.

Potrošač će o povlačenju obavijestiti e-mail adresu prodavatelja: info@pikant.si

U slučaju povlačenja, potrošač vraća predmet ili ga šalje poštom na adresu prodavatelja ili je osobno dovede na jedno od mjesta isporuke prodavatelja.

Povrat primljenih predmeta društvu u roku za povlačenje iz ugovora smatrat će se obavijesti o povlačenju.

Potrošač mora vratiti predmet prodavatelju neoštećen i nepromijenjen, osim ako je predmet uništen, oštećen, izgubljen ili je količina smanjena bez da je potrošač kriv. Potrošač proizvoda ne smije slobodno koristiti sve do raskida ugovora. Potrošač može provesti pregled i pregled proizvoda u mjeri potrebnoj za utvrđivanje stvarnog stanja. Potrošač je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe ako je smanjenje posljedica ponašanja koje nije strogo potrebno za određivanje prirode, karakteristika i rada robe.

Jedina naknada koja se naplaćuje potrošaču u pogledu otkazivanja je trošak vraćanja predmeta (koji se u slučaju otpreme naplaćuje na cjeniku usluge dostave i ovisi o tome je li riječ o pošiljci / paketu / teretu). Proizvod se mora vratiti prodavatelju najkasnije u roku od 30 dana od slanja poruke o otkazivanju (kupnje).

Potrošač nema pravo raskinuti ugovor u slučaju ugovora čija je materija proizvod koji je proizveden prema točnim uputama potrošača, koji je prilagođen njegovim osobnim potrebama, koje po svojoj prirodi nije pogodan za otplatu, koja je kvarljiva ili je već istekla rok upotrebe. Mogućnosti otkazivanja ne odnose se na kupnju softvera ili audio i video medija ako je potrošač otvorio sigurnosni pečat.

Povrat uplaćenih sredstava izvršit će se što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o povlačenju. Kako bi se osigurala sigurnost, točnost i pravovremenost povrata i osigurala evidencija plaćanja, povrat uplate kupcu vrši se isključivo prijenosom na njegov transakcijski račun. Novčanu uplatu ne možete vratiti!

U slučaju odustajanja od ugovora gdje je korišten bonus, kod za popust ili promotivni kod, ta se sredstva smatraju popustom i ne vraćaju se korisniku. Korisniku TRR-a vraća se samo uplaćeni iznos. U iznimnim slučajevima kada se stavke ne vraćaju po ZVPot-u, možemo potrošaču ponuditi kupnju artikla s odgovarajućom naknadom, koja se određuje zapisom u vrijeme otplate. Otkup s smanjenom vrijednošću uzima se u obzir kada se potrošač potvrdi e-poštom. Potrošač koristi tu otkupninu isključivo prilikom naručivanja druge stavke iste ili veće vrijednosti.

Pravo na povrat kupoprodajne cijene u slučaju jamstvenog zahtjeva i činjenične pogreške preciznije su regulirane odredbama Zakona o zaštiti potrošača (neslužbeni pročišćeni tekst).

O kolačićima

Što su kolačići i zašto su potrebni?

Kolačić je kratki tekst koji web-stranica šalje vašem pregledniku prilikom posjeta. Na taj ćete način prepoznati web-lokaciju, zapamtiti njezine informacije o posjetu te vam pružiti prijateljsku i jednostavnu online uslugu. Korištenjem kolačića, prilagođavamo sadržaj na našoj web stranici, pamtimo vaše postavke i bilježimo posjet naše online trgovine. Pregledavanje naše online trgovine je ugodnije, brže i učinkovitije s kolačićima.