PRVA UPOTREBA
Preporučuje se da prije prvog pečenja u vašoj peći za pizzu – Etna Rotante WITT izvršite prvo paljenje. Ostavite glavni plamenik na maksimalnoj temperaturi 30 minuta kako bi se peć dobro zagrijala. Zatim ugasite glavni plamenik i pustite da se peć prirodno ohladi. Kada se peć ohladi, papirnatim ručnikom obrišite unutrašnjost peći kako biste uklonili eventualnu čađu nastalu prilikom prvog paljenja. Budite oprezni, peć za pizzu još uvijek može biti vruća na nekim mjestima.
NAKON PEČENJA
Kada ispečete tu odličnu pizzu, prilikom eventualnog daljnjeg pečenja smanjite glavni plamenik Witt ETNA peći za pizzu na nisku razinu, jer je maksimalna temperatura već dostignuta. Ako ste završili s pečenjem, isključite glavni i dodatni plamenik. Ako peć koristite dulje vrijeme s glavnim plamenikom na visokoj postavci, možete oštetiti svoju Witt ETNA peć za pizzu.